I. kolo natjecanja Alpe Adria Zagreb

25. – 27. studeni 2016.

Ove godine Alpe Adria ulazi u svoju 15. uzastopnu godinu održavanja, a prvo kolo održano je na ZP ”Mladost” u Zagrebu u organizaciji našeg kluba. Nastupilo je 130 natjecatelja i natjecateljica iz raznih klubova i zemalja: GAK iz Graza, Trieste Tuffi i Triestina Nuoto iz Trsta, Čukarički iz Beograda, Arno i Zadar iz Zadra, Dupin iz Splita, Primorje 2010 iz Rijeke i Nemo iz Zagreba uz naravno, domaćina KSV Medveščak. Pod pokroviteljstvom Decathlona, svim osvajačima medalja uručeni su prigodni pokloni, dok je klub za skokove u vodu ”Medveščak” za proslavu 15. godišnjice Alpe Adria svim natjecateljima poklonio prigodne majice za svečano otvorenje.

Natjecatelji su nastupali u disciplinama daska 1 metar i 3 metra u kategorijama limača/limačica, mlađih kadeta/kadetkinja, kadeta/kadetkinja, mlađih juniora/juniorki i juniora/juniorki.

Naši medveščakovci osvojili su ukupno 14 medalja; 5 zlata, 6 srebra i 3 bronce. Najuspješniji skakači bili su Tessa Pavleković i kategoriji mlađih juniorki sa dvije zlatne medalje i Maro Kokić u kategoriji kadeta također s osvojene dvije zlatne medalje. Prvom medaljom i to odmah zlatnom okitio se naš mali limač Kristijan Kolar (2009.g.), a prvu medalju i to srebrnu u kategoriji limača osvojio je sedmogodišnji Lovro Štambak (2010.g.)! U kategoriji limačica srebrom se okitila Ema Smolec (2009.g.). Srbrnim medaljama okitili su se i Bruna Biočina, kategorija mlađih kadetkinja s daske 3 metra, Tesa Smolec, kategorija kadetkinja s daske 3 metra, Endi Šehić, kategorija mlađih juniora s daske 3 metra i Maks Škada u kategoriji juniora s daske 3 metra. Brončane medalje osvojile su Marta Sabol u kategoriji kadetkinja s daske 1 metar i Mara Picukarić u kategoriji juniorki s daske 1 metar i 3 metra.

Iduće natjecanje Alpe Adria održati će se u Trstu 17. – 19. veljače 2017. godine.

Službeni rezultati:

results-alpe-adria-zagreb-short                         results-alpe-adria-zagreb-detailed