Ljetno kadetsko i juniorsko prvenstvo Zagreba, 28. – 28.05.2017.

Tessa Pavleković potvrdila normu za Europsko prvenstvo, prvo zlato za Hanu Ožanić

 

Završeno je LJKJP Zagreba, za naš klub izuzetno uspješno, naime od mogućih 90 medalja naši su se medveščakovci okitili s njih 64 (16 zlata, 27, srebra i 21 bronca).

Najuspješnija od naših skakačica bila je Tessa Pavleković s osvojene 4 zlatne medalje u kategoriji mlađih juniorki sa svih disciplina (metar, 3 metra, toranj i sinkro), te potvrđenom normom za Europsko juniorsko prvenstvo koje se održava u Bergenu u Norveškoj krajem mjeseca lipnja.

Najuspješniji od naših skakača bio je mladi Jan Mufić s osvojene 3 zlatne medalje (metar, 3 metra i toranj), te srebrom u disciplini sinkro skokova u kategoriji mlađih kadeta.

Svoju prvu zlatnu medalju, na svoje veliko iznenađenje ali i neizmjernu sreću, osvojila je Hana Ožanić s daske jednog metra u kategoriji mlađih kadetkinja. Hana je osvojila i broncu u disciplini toranj 5 metara.

Prvom medaljom okitila se mlada Sara Lekan u kategoriji limačica s daske 1 metar, gdje je Ema Smolec osvojila zlato. Kod limača su naši dečki zauzeli sva tri mjesta na postolju i to redom; Vito Krilić zlato, Vito Ljubičić srebro i Kristijan Kolar bronca. Vito Krilić je nastupio i u starijoj kategoriji mlađih kadeta s daske 3 metra gdje je osvojio srebro pored klupskih kolega Jana Mufića (zlato) i Luke Martinovića (bronca). Luka je uz ovu broncu osvojio i 3 srebrne medalje (metar, toranj i sinkro). Kod mlađih kadetkinja naša Bruna Biočina osvojila je dvije srebrne medalje (metar i 3 metra). U kategoriji kadetkinja odlične su bile Tesa Smolec (zlato i 2 srebra), Dora Tomljenović (zlato, srebro i 2 bronce), Maja Ferenčić (zlato i bronca) i Marta Sabol (srebro). Kad kadeta su Maro Kokić i Roko Krilić (takozvani par Maroko) osvojili zlatne medalje u sinkro skokovima s daske 3 metra. Uz zlato je Maro osvojio i 3 srebra, a Roko 2 bronce. Medaljom se okitio i Gašper Kranjec i to broncom u disciplini daska 3 metra.

Kod mlaših juniorki, osim ranije spomenute Tesse, po 4 medalje su osvojile Ruta Simonić (zlato u sinkro skokovima i 3 srebra s metra, 3 metra i tornja) i Tara Bače (4 bronce). U kategoriji mlađih juniora Endi Šehić je osvojio 4 srebrne medalje, dok je Lujo Petrović Liszt osvojio 3 bronce, a Jan Benko jednu broncu. Kod juniorki je Mara Picukarić osvojila 3 medalje (srebro i 2 bronce), a Roberta Basić broncu s tornja. Maks Škada se u kategoriji juniora okitio s 4 srebrne medalje.

Sve u svemu izuzetno uspješno natjecanje za naše medveščakovce, ne možemo biti ponosniji na njihove rezultate i radujemo se vidjeti čime će nas obradovati na nadolazećim natjecanjima! ČESTITKE SVIMA!

Rezultati kratki

Rezultati detaljni


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s