Zimsko kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske

16. – 18. veljače 2018., Zadar

Proteklog je vikenda naš Klub sudjelovao na Zimsko kadetskom i juniorskom prvenstvu Hrvatske koje se održalo na Gradskom bazenu u Zadru. Na natjecanje smo se zaputili s 24 natjecatelja i natjecateljica u svim kategorijama koji su nastavili postizati izvrsne rezultate, tako da smo osvojili ukupno čak 39 medalja (14 zlatnih, 14 srebrnih i 11 brončanih). Imamo čak 13 sportaša i sportašica koji su se iz Zadra vratili s medaljama oko vrata.

Najuspješnija natjecateljica bila je Tessa Pavleković s osvojena 4 zlatna odličja (od 4 mogućih) u kategoriji mlađih juniorki. Tessa je nakon priprema u Zaporožju potvrdila odličnu formu s ostvarenom normom u disciplini daska 3 metra (307,50 bodova). Kod natjecatelja je najuspješniji bio Jan Mufić s osvojene dvije zlatne medalje, jednim srebrom i broncom u kategoriji kadeta. Odlično natjecanje odradila je i mlađa kadetkinja Bruna Biočina s osvojene 3 zlatne medalje, a u stopu ju je pratila njena klupska kolegica Hana Ožanić koja je u istoj kategoriji osvojila 3 srebrne medalje.

U kategoriji kadetkinja odlično su odskakale Tesa Smolec i Dora Tomljenović koje su osvojile zlatne medalje u disciplini sinkro skokova s daske 3 metra. Tesa je osvojila još 3 medalje (srebro i 2 bronce), dok je Dora osvojila još jedno srebro i broncu.

U kategoriji kadeta izvrstan nastup u disciplini sinkro daska 3 metra imali su Luka Martinović i Jan Mufić koji su se okitili zlatnim odličjem ispred svojih klupskih kolega popularno zvanih MaRoko (Maro Kokić i Roko Krilić). Maro se uz srebro sa sinkro nastupa okitio još zlatnom medaljom s tornja 5 metara, te srebrom s daske 3 metra, dok je Roko osvojio i broncu s daske 1 metar.

Naš perspektivan mlađi kadet Vito Krilić bio je odličan u disciplini daska 1 metar gdje se okitio zlatnom medaljom, dok je s tornja 5 metara i daske 3 metra osvojio bronce.

U malo starijim kategorijama mlađih juniora i juniora odlični su bili mlađi junior Lujo Petrović Liszt s jednim srebrom i 2 bronce. Junior Maks Škada proslavio se s 3 srebrna odličja, a njegov klupski kolega sada već legendarni Endi Šehić osvojio je srebro i 2 bronce.

Odlične nastupe imali su i naš najmlađi natjecatelj Lovro Štambak (2010.) koji je u svom prvom nastupu na državnom prvenstvu zauzeo 8. mjesto s daske 1 metar. U istoj kategoriji valja izdvojiti i braću Ljubičić (Frana i Vitu) koji su odskakali čak 3 discipline u svom prvom nastupu na državnom (sinkro skokovi, daska 1 metar i 3 metra), te pokazuju veliki napredak iz natjecanja u natjecanje! U kategoriji mlađih kadetkinja odličan nastup imala je mlada Ema Smolec (2009.) koje je osvojila 8. mjesto s daske 1 metar, a njena klupska kolegica Sara Lekan u svom je prvom nastupu osvojila 9. mjesto. Sve pohvale zaslužuju i naša izvrsna kadetkinja Marta Sabol s 4., dva 5. i jednim osvojenim 6. mjestom, Maja Ferenčić (mlađa juniorka) s 4. mjestom u disciplinama metar, 3 metra i sinkro skokovima u paru s našom  juniorkom Tarom Bače. Odlične su bile i  Gita Hainski kod kadetkinja i Franka Biočina kod mlađih juniorki.

Čestitke svima na izvrsnim nastupima na ovom Prvenstvu Hrvatske i želimo im još mnogo uspješnih skokova i plasmana!

Rezultati ZPHKIJ 2018

 


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s