Trofej Beograda je naš!

05. – 07. travnja 2019., Beograd

Drugu godinu zaredom naš je klub osvojio ”Trofej Beograda”!

Da krenemo od početka, na beogradskom bazenu ”Tašmajdan”, po 17. puta zaredom održano je međunarodno natjecanje ”Trofej Beograda”. Nastupilo je 16 klubova iz 5 zemalja (Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Rumunjska i domaćin, Srbija). Naš se Klub na ovo natjecanje zaputio s 15 natjecatelja i natjecateljica i 3 vrhunske trenerice, a s ponosom možemo reći da smo se s istim brojem vratili u ZG (svi živi i zdravi).

Djeca, očito pogurnuta beogradskom košavom, odradila su fenomenalno natjecanje osvojivši 35 medalja (18 zlata, 12 srebra i 5 bronci) i ono najbitnije – Trofej!

Posebno inspiriran bio je mladi Luka Martinović koji je odmah u petak, nakon osvojenog zlata u disciplini sinkro skokova s daske 3 metra, uvidio kako mu zlatna boja odlično pristaje, pa ih je osvojio još tri…S tornja, s daske 1 metra i s daske 3 metra.

Njegov kolega Maro Kokić je odlučio pak godišnji provesti u ruskom Kazanu, na Europskom juniorskom prvenstvu, ostvarivši normu HSSV na dasci 1 metar (osvojio je, naravno i zlatnu medalju)! Ostatak vremena proveo je u osvajanju medalja s daske 3 metra sinkro (zlato), tornja (srebro) i daske 3 metra (srebro).

Podosta medalja prikupio je i Vito Krilić odličnim nastupima u svim disciplinama. Nastupio je s daske 1 metar, daske 3 metra i tornja 5 metara i u svim navedenim disciplinama osvojio – zlato.

Vrhunske nastupe nastavili su Roko Krilić, s osvojena dva zlata (sinkro 3 metra i daska 3 metra) i dva srebra (daska 1 metar i toranj), te njegov kolega Jan Mufić sa zlatom u sinkro skokovima, srebrima s daske 1 metar i tornja, te broncom s daske 3 metra. U najmlađoj kategoriji limača, Lovro Štambak okitio se s dvije srebrne medalje (daska 1 metar i 3 metra). Odlične nastupe imao je i Frane Ljubičić u kategoriji mlađih kadeta, a naš najmlađi natjecatelj Luka Štambak bio je 6. s daske 1 metar.

Sjajne nastupe dečkiju, dakako su popratile i naše djevojke. Od njih osam koliko ih je nastupilo, čak ih je pet osvojilo zlatne medalje!

Tako je Tessa Pavleković, u kategoriji juniorki, osvojila zlato u disciplini daska 3 metra sinkro, to popratila zlatom s daske 1 metar i zadnjeg dana, srebrom s daske 3 metra.

Dora Tomljenović osvojila je zlato u disciplini daska 3 metra sinkro i zatim popunila kolekciju sa srebrom na tornju i broncom s daske 3 metra. Kolekciju svih medalja osvojile su i Tesa Smolec: zlato s daske 3 metra, srebro  s daske 3 metra sinkro u paru s Martom Sabol i bronca s daske 1 metar, te Hana Ožanić: zlato s daske 1 metar, srebro s daske 3 metra i bronca s tornja.

Pohodu za zlatnim medaljama priključila se i naša juniorka Tara Baće, osvojivši isto u disciplini toranj. Svoje iskustvo za daljnji razvoj na ovom su natjecanju stekle naše najmlađe djevojke, Ema Smolec i Vanja Kovačević Eberhart, nastupima na dasci 1 metar i 3 metra.

Opijeni pobjedom i uhranjeni ukusnim krafnicama, naši su se natjecatelji vratili u Zagreb spremni na nove izazove! Trenerice, iako pomalo shrvane umorom, spremne su pratiti njihov entuzijazam i na kraj svijeta!

Čestitke cijeloj ekipi na ovom izvrsnom upjehu, neka ih je još mnogo ovakvih!

short results TB2019

detailed results TB2019

 


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s