19. Međunarodni zagrebački skakački miting, 8. Memorijal Stjepana Križića – Finale Alpe Adria natjecanja

13. – 16. lipnja 2019. Zagreb, Šalata

Naš je Klub proteklog vikenda, na zagrebačkoj Šalati, organizirao 19. međunarodno natjecanje skokova u vodu (dosad poznatog kao Uskršnji miting) i to zajedno s finalnim kolom 17. Alpe Adria natjecanja. Ponosni smo što je ove godine nastupilo 160 natjecatelja i natjecateljica iz 15 klubova i 6 zemalja (Austrije, Italije, Mađarske, Srbije, Ukrajine i Hrvatske).

Tijekom svečanog otvorenja koje se održalo u petak 14. lipnja, proslavili smo i 70. godišnjicu kluba, i to uz brojne goste, sadašnje i bivše skakače, roditelje i sve prijatelje ovog sporta i našeg kluba. Ovim putem se svima njima zahvaljujemo što su uveličali ovu veliku obljetnicu. Uz predsjednicu kluba, Biserku Donoval, otvorenju su nazočili i pozdravili sve skakače i trenere, dr. Iva Brozičević Dragičević iz Terma Selce, g. Milan Pavelić – pročelnik Gradskog ureda za šport i mlade, g. Marinko Tomić – direktor ustanove za upravljanje sportskim objektima. Kao posebni gosti na otvorenju su prisustvovali i gđa. Đurđica Novosel ispred Upravnog odbora Sportskog Saveza Grada Zagreba i gđa. Vlasta Hrg Ilić – organizatorica programa ŠRC Šalata.  Ispred KSV Medveščak, naša tajnica i trenerica Sanda Donoval, uručila je predsjednici kluba Biserki Donoval prigodnu plaketu u zahvalu za dugogodišnje zalaganje i doprinos radu kluba.

Najlijepši poklon priredili su nam naši natjecatelji (njih čak 33) koji su na ova dva natjecanja osvojili čak 34 medalje. Na Međunarodnom zagrebačkom mitingu osvojili su 20 medalja (5 zlata, 7 srebra i 8 bronca), dok su na Alpe Adria natjecanju osvojili 14 medalja (2 zlata, 6 srebra i 6 bronca).

Osim brojnih medalja, naši su skakači i skakačice osvojili 18 Alpe Adria pehara (2 zlatna, 8 srebrnih i 8 brončanih). Zlatne je pehare osvojio mlađi kadet Vito Krilić, jedan s daske 1 metar i 1 s daske 3 metra. Srebrne pehare kući su ponijeli Hana Ožanić (2 srebra), Jan Mufić (2 srebra), te po jedan srebrni pehar Tessa Pavleković (daska 1 metar), Marta Sabol (daska 3 metra), Maro Kokić (daska 1 metar) i mladi Lovro Štambak (daska 1 metar). Brončane pehare osvojili su Luka Martinović (2 bronce), Frane Ljubičić (2 bronce), Tesa Smolec (daska 1 metar), Dora Tomljenović (daska 3 metra), Roko Krilić (daska 3 metra) i Bruna Biočina (daska 1 metar).

Čestitke svima našim natjecateljima i natjecateljicama na uspješnim rezultatima!

Results Zagreb 2019. – short

Results Zagreb 2019. – detailed


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s