Zimsko kadetsko i juniorsko prvenstvo Zagreba Zagreb, 14.-16.02.2020.

Na natjecanju smo nastupili sa 31 natjecateljem. 

U najmlađoj „E“ kategoriji nastupili su Patrizia Belić, Rahaela Trivić Golik, Kiara Grižić, Helena Latin, Tia Dragičević, Mia Siročić, Luka Štambak, Jakov Gornik, Jakov Matić, Tomislav Ivan Lučić, Marko Murgić i Jakov Bilić.

Luka Štambak osvojio je zlatnu medalju u toj kategoriji, a Jakov Gornik i Patrizia Belić brončane medalje.

U „D“ kategodiji, naša mlada Ema Smolec osvojila je čak 3 zlatne medalje i to: sa daske 1m  i 3 metra te sa tornja. Vrlo uspješna je također bila i Petra Boroje osvojivši 1 srebrnu medalju sa daske 3 m i brončanu medalju sa daske 1 m.

Od muških u toj „D“ kategoriji najuspješniji je bio Lovro Štambak koji je također osvojio 3 zlatne medalje i to: sa daske 1m  i 3 metra te sa tornja 5 m visine. Luka Ćorluka osvojio je srebrnu medalju sa daske visine 1 m, a u toj disciplini vrlo dobar je bio i Petar Križanić zauzevši 5 mjesto.

Kod kadetkinja „C“ kategorije neprikosnovana je bila Hana Ožanić sa 3 zlatne medalje i to: sa daske 1m  i 3 metra te sa tornja 5 m visine. Njezina klubska kolegica Bruna Biočina bila je srebrna sa daske visine 1 m i sa tornja visine 5 m, dok je Vanja Kovačević Eberhardt bila srebrna sa daske visine 3 m a sa daske visine 1 m osvojila je brončanu medalju. Karla Latin bila je izvrsna četvrta sa daske visine 1 m i peta sa daske visine 3 metra.

Kadeti „C“ predvođeni sa zlatnim Vitom Krilićem u svim disciplinama (daska 1 m visine, daske 3 m visine te toranj 5 m visine) pokazali su velik napredak.

Juniorke „B“ kategorije predvođene izvrsnom Tesom Smolec, zlatnom sa daske 1 m i zlatom sa daske 3 metra također su briljirale. Marta Sabol bila je srebrna sa daske visine 1 metar i brončana sa daske visine 3 metra, dok je na tornju 5 metara visine zauzela 4 mjesto. Dora Tomljenović bila je izvrsna na tornju visine 5 metara osvojivši odličnu srebrnu medalju, dok je na dasci 1 metar bila 4.

Juniori „B“ kategorije bili su superiorni u toj kategoriji osvojivši norme za ulazak u selekciju ZSSV. Zlatnu medalju sa daske visine 1 metar osvojio je Jan Mufić, dok je na dasci visine 3 m osvojio brončanu medalju. Sa daske visine 3 metra zlatni je bio Luka Martinović, dok je sa daske visine 1 metar i sa tornja visine 5 metara osvojio srebrnu medalju. Maro Kokić osvojio je zlatnu medalju sa tornja visine 5 metara, srebrnu medalju sa daske visine 3 metra te brončanu medalju sa daske visine 1 metar.

Juniorke „A“ kategorije vrlo su korektno odskakale svoje programe. Zlatna u sve tri discipline bila je Tessa Pavleković, dok je Tara Baće osvojila dvije srebrne medalje sa daske visine 3 metra i tornja visine 5 metara, a brončanu medalju osvojila je sa daske visine 1 metra.

U sinkro skokovima sa daske visine 3 metra naši mladi kadeti i kadetkinje osvojili su:

Zlatnu medalju Bruna Biočina i Hana Ožanić, te srebrnu medalju Vanja Eberhardt Kovačević i Karla Latin. Kod kadeta zlatnu medalju su osvojili: Vito Krilić i Mateo Obuljen.

Također u sinkro skokovima juniorke Dora Tomljenović i Tessa Pavleković osvojile su zlatnu medalju, dok je srebrna medalja pripala Sabol Marti i Smolec Tesi. U muškim sinkro skokovima srebrnu medalju osvojili su Jan Mufić i Maro Kokić.

Jako smo ponosni na sve naše natjecatelje koji su sudjelovali na tom natjecanju, jer nije mala stvar osvojiti 23 zlatne medalje, 15 srebrnih medalja i 9 brončanih medalja na jednom natjecanju.  Sveukupno smo na kadetskom i juniorskom prvenstvu Zagreba osvojili 47 medalja.

Proglašeni su sportaši 2019. godine ZSSV:

Lovro Štambak osvojio je nagradu na najboljeg limača u 2019.

Vito Krilić osvojio je nagradu na najboljeg ml. kadeta u 2019.

Hana Ožanić osvojila je nagradu za najbolju kadetkinju u 2019.

Luka Martinović osvojio je nagradu na najboljeg kadeta u 2019.

Tessa Pavleković osvojila je nagradu za najbolju juniorku u 2019.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s