Zimsko kadetsko i juniorsko prvenstvo Zagreba

Zimsko plivalište ”Mladost” 09. – 11. veljače 2018.

Završeno je natjecanje prvenstva Zagreba za kategorije limača/limačica, mlađih kadeta/kadetkinja, kadeta/kadetkinja, mlađih juniora/juniorki i juniora/juniorki. Nastupili smo s čak 40 natjecatelja i natjecateljica što je odlična brojka, a od njih 40 čak ih je 24 osvojilo medalje. Naši su skakači i skakačice pokazali zavidnu formu osvojivši ukupno NEVJEROJATNIH 59 MEDALJA!! 18 zlatnih, 26 srebrnih i 15 brončanih.

U najmlađoj ”E” kategoriji odlični su bili Ema Smolec i Lovro Štambak koji su osvojili zlatne madalje i Kristijan Kolar sa ovojenom srebrnom medaljom. Možemo biti posebno ponosni i na sve naše ostale limače i limačice koji su izvrsno odskakali, a iako se nisu okitili medaljama, uložili su veliki trud kako bi svoje programe odradili najbolje što mogu. Ako je suditi po njima, budućnost nam je svjetla 🙂

U kategoriji mlađih kadeta najbolji je bio Vito Krilić koji je imao izvrsne nastupe na dasci 1 metar i tornju gdje je osvojio dvije zlatne medalje uz broncu u paru sa Gašperom Kranjecom u disciplini sinkro daska 3 metra. Vito i Frane Ljubičić po prvi puta su nastupili u disciplini daska 3 metra i toranj. Vito je na trici osvojio srebro, a Frane broncu na trici i tornju.  Kod djevojaka su uvjerljive bile Hana Ožanić s dva zlata (daska 1 metar i toranj) i srebro s daske 3 metra, te Bruna Biočina sa zlatom na trici i srebrom na metru i tornju.

U kategoriji kadeta smo bili izuzetno uspješni, Maro Kokić i Roko Krilić započeli su žetvu medalja u disciplini sinkro skokova sa zlatnim medaljama, dok su Luka Martinović i Jan Mufić u istoj disciplini osvojili srebra. Maro je osvojio još i jedno zlato, srebru i broncu (1 metar, 3 metra i toranj), Roko dva srebra i broncu (1 metar, toranj i 3 metra),  Jan zlato u odličnom nastupu s daske 3 metra i broncu s daske 1 metar dok je Luka izvrsno odskakao toranj i osvojio zlato. Svaka čast dečkima! Kod kadetkinja su se zlatom u sinkro skokovima okitile Dora Tomljenović i Tesa Smolec. Tesa je bila odlična s tornja gdje je osvojila zlato, dok je s daske 3 metra bila brončana, a Dora je imala izvrsne nastupe u svim disciplinama osvojivši srebrne medalje s daske 1 metar, 3 metra i tornja. Odličan nastup s daske 1 metra imala je Marta Sabol koje je osvojila treće mjesto.

U kategoriji mlađih juniorki najbolja je bila Tessa Pavleković (ujedno naša najuspješnija natjecateljica na ovom natjecanju) koja je osvojila zlatne medalje s daske 1 metar, 3 metra i u napetoj konkurenciji na tornju, dok je u sinkro skokovima osvojila drugo mjesto u paru s Majom Ferenčić koja se još okitila srebrnim medaljama na metru i trici. Kod dečkiju je najuspješniji bio Lujo Petrović Liszt s osvojene 3 srebrne medalje (daska 1 metar, 3 metra i toranj) i broncom u sinkro skokovima u paru s njegovim klupskim kolegom Janom Benkom.

U kategoriji juniora najuspješniji bio je Maks Škada s osvojene 4 srebrne medalje uz zanimljiv nastup na dasci 1 metar, dok je Endi Šehić osvojio jednu srebrnu medalju (u sinkro paru s Maksom) i 2 brončane medalje. Kod djevojaka je najuspješnija bila Tara Bače s dvije brončane medalje (daska 3 metra i toranj) dok je naša hrvatsko-belgijska skakačica Ruta Simonić imala odličan nastup na dasci 3 metra gdje je osvojila srebrnu medalju.

Iskrene čestitke svim našim natjecateljima i natjecateljicama, želimo im puno uspjeha i na nadolazećem prvenstvu Hrvatske koje se održava u Zadru od 16. do 18. veljače.

Kratki rezultati

Detaljni rezultati

 

 

 


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s